Bach-virágterápia

Bach-virágterápia és más szelíd gyógymódok

A természet finom energiáival, a virágok esszenciáival gyermekeket és felnőtteket egyaránt lehet gyógyítani. Minden ember egyedi kezelést igényel. Sokszor a valódi gyógyítás az egységből kibillent ember és nem a betegség kezelésén alapszik. Dr. Edwart Bach kalandokat szerető, érzékeny és intuitív orvos volt. Csodálta mind az embereket, mind a természetet. Már orvostanhallgató korában kereste a szelíd gyógymódokat. Rengeteget beszélgetett a betegekkel és arra a következtetésre jutott, hogy a tudat és az érzelmek jelentős szerepet játszanak a betegségek kialakulásában és a gyógyulásban is. Felismerte, hogy a betegségek mögött, a különböző problémákra adott reakciók közösek. 1929-től kizárólag növényi esszenciákat használt betegei gyógyítására igen nagy sikerrel. A mai napig használjuk az általa kidolgozott tiszta és fájdalommentes gyógymódot.

Különösen szeretem az esszenciákat alkalmazni pici gyerekek esetében, mivel a szereknek nincs mellékhatása.

Az orvosi kezelések mellett kiegészítő terápiaként is alkalmazhatóak, akár a nemkívánatos mellékhatások csökkentése érdekében, akár a gyógyulás támogatása végett.

A Bach-virágesszenciák mellett más gyógynövényeket is segítségül hívok a test, lélek és a szellem örökösen mozgó egyensúlyának harmonizálásában.